Sertifioidulta asiantuntijalta

Asbestikartoitus ja haitta-ainekartoitus

Asbestikartoitus on tehtävä kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa purun tai remontoinnin yhteydessä. Asbestikartoituksella kartoitetaan sisältääkö remontoitava tai purettavan rakennusosa asbestia. Kartoituksessa tunnistetaan asbestityyppi, määrä (ala), asbestin pölyävyys ja tehdään toimenpidesuunnitelma purusta. Lisäksi merkitään kuviin rakenteisiin jätetty asbesti tulevaisuuden remontteja ja korjauksia varten.
Asbestikartoitus suoritetaan ennen rakennushankkeeseen ryhtymistä
Asbestia voi löytyä muun muassa erilaisista rakennuslevyistä, sauma-aineista, laasteista, kaakeleista, liimoista ja putkieristeistä.Teetä asianmukainen asbestikartoitus ennen rakennushankkeen aloittamista


Rakennushankkeeseen ryhtyvä huolehtii siitä, että asbestikartoitus suoritetaan ennen hankkeeseen ryhtymistä. Taloyhtiöissä usein isännöitsijä huolehtii siitä, että asbestikartoitus teetetään asianmukaisesti. Isännöitsijä voi kuitenkin velvoittaa huoneiston remontoijaa teettämän kyseisen asunnon osalta asbestikartoituksen, jos kartoitusta ei ole aiemmin tehty.

Asbestia voi löytyä muun muassa erilaisista rakennuslevyistä, sauma-aineista, laasteista, kaakeleista, liimoista ja putkieristeistä. Asbesti- ja haitta-ainekartoituksessa rakenteita tutkitaan silmämääräisesti sekä materiaalinäytteiden avulla.

Yrityksessämme asbestikartoittajat ovat suorittaneet VTT:n sertifioidun AHA-asiantuntija koulutuksen. Teemme sekä pieniin purkutöihin liittyviä asbestikartoituksia sekä laajempia rakennusten asbesti- ja haitta-ainekartoituksia.

Ota yhteyttä asbestikartoituksen asiantuntijaan


Karoliina Levy
DI, LVI-tekniikka
AHA-asiantuntija
050 338 8887050 338 8887
karoliina.levy(at)seppolevy.fi